jenoow.blogg.se

This is me 💎

Vardag

Kategori: Livet 💪🏻

Hur ser min vardag ut? 


Jag jobbar 75%, för barnens skull. Jag mår så dåligt av att behöva hämta dem från förskolan när det är mörkt och alla andra barnen har gått hem.

Jag har inte jobbat länge och vet inte hur länge jag kommer vara kvar på detta jobbet. Men jag jobbar på en förskola i Lund. Ja varför Lund när jag bor i Malmö? Jo det blev bara så och jag trivs bra här. Jag var lite skeptisk till en början för jag ville inte jobba med barn. Jag mådde så dåligt när jag var i närheten av barn för att jag har mina egna och det blivit för mycket. Men jag fick chansen att jobba som resurs 4 timmar om dagen. Sen öka vi det till 75% och stanna där. Visst kan jag stanna över någon gång om det skulle behövas. 
När jag var vikarie så var jag på en annan förskola i en dag men klara absolut inte av det. Om jag skulle jobba på någon förskola så skulle det vara precis här där jag jobba min första dag. Och så blev det, 2,5 månader senare fick jag en anställning, tidsbegränsad men det är alltid något! 

Jag jobbar från 8:45 till 15:15. Sen kör jag till Malmö- barnens förskola. Jag är framme ca 16:00 och hämtar min dotter och skyndar mig hem. Sonen kommer med taxi chauffören och jag tar emot honom där hemma. Det är mycket lättare för mig när han får sin förskoletransport för att det är inte alls lätt att vara ensam med båda barnen. 

Min man jobbar konstiga tider men slutar oftast kl 20:00 eller 22:00. Så jag är ensam för det mesta.

När Josef kommit hem så börjar jag med att byta blöjor och på med pyjamas. Sen lagas det mat och så ska jag mata barnen. Amira kan äta själv men blir avundsjuk ibland och vill också blir matad som josef. Sen diskar jag och städar lite smått om det behövs. Sen kan jag sitta i några minuter innan det blir dags för kvälls fika/mat och blöjbyte igen och läggdags. Sen kommer mannen hem. Barnen vill dock inte sova tidigt så jag får vänta tills dem somnat tills jag kan sätta mig och vila en stund, kanske titta på någon film eller serie. 
Vattenpipa är ett måste för mig, kan inte slappna av annars. 
Sen går jag och lägger mig för jag är helt slut och en ny arbetsdag väntar.

På helgerna brukar vi hitta på saker som är roliga för barnen. Lördagar på dagen är familjedag och söndagar är tvättdag och ibland middag hos svärmor. 

Fredag kväll är min utekväll och Lördag kväll är min mans utekväll. Men jag är ofta för trött för att gå ut och väljer att stanna hemma istället. Jag och min man får knappt någon egen tid där det bara är jag och han men vid speciella tillfällen ser vi till att vi får det. 


Kommentera inlägget här: